Bookmark and Share     Sitemap
 
T TOWN

T Town är ekologiskt te utan tillsatsämnen


Serien består av 12 sorter indelade i 4 olika familjer; vitt, grönt,  svart och örtte. Basen i sortimentet är en rad rena teer; svarta, vita, gröna och det halvoxiderade Oolong.

Samtliga T Towns teer är gjorda på naturliga och ekologiska ingredienser och råvaror.

 
 
 
 SVART TE
 
Alla teer stammar från plantan Camillia Sinensis.
De oräkneliga tesorterna världen över varierar beroende av odlingsregion, jordmån, klimat, skördetid och efterskörds-processer. Svart te framställs genom att man rullar teblad så att cellväggarna i bladen brister och enzymer i bladen frigörs. Bladen ändrar färg. När oxidering är klar, torkas bladen och den omisskännliga doften av aromatiskt svart te uppstår.
 ÖRTTE
 
Örtteer innehåller inget te från Camillia Sinensis. 

Örtteer, även kallat örtinfusioner, kan bryggas av utvalda ingredienser som torkad frukt, kryddor, blommor och naturligtvis örter.
GRÖNT TE

Grönt te torkas och värmebehandlas för att stoppa oxideringen. Tebladen rullas, när fukten i dem är tillräckligt låg. I Kina värmer man teerna i panna och i Japan med ånga. Grönt te går i färgskalan gul-grönt till mörkgrönt i koppen och aromerna kan gå i lite rostade och grönt gräsiga toner.
 
VITT TE


Vitt te är de yngsta knopparna på teplantan. Det är det te som är minst bearbetat av alla tetyper, då efterskörds-behandlingen består av ångning och torkning. När man brygger vitt te blir därför färgnyanserna ljusa och aromerna blir sublima och komplexa.
 
Chokolade Compagniet A/S | Brandstrupvej 10, 2610 Rødovre - Danmark