Bookmark and Share     Sitemap
 

Single Estates og Espresso

Single Estates og Espresso Single Estates og Espresso
Vores udvalg af Single Estates og Espresso kaffer er alsidigt og bredt omfavnende smagsmæssigt. Fælles for dem alle er dog nøje udvalgte kaffebønner, en frisk og lys ristning, som sikrer den bedste smag og højeste kvalitet i koppen.
Daterra Organic, øko, Direct Trade, Brasil
 
KOMPLEKS • VINØS

Region: Cerrado
Højde: 1.150 moh
Arabicatype: Yellow Icatu
Certificering: Direct Trade, RFA, økologisk
Kopprofil: Frugtig, delikat og balanceret økologisk Brasil. Lysristet.
Noter: Tropisk frugt, sirup.
Info: Daterra betyder ”af jorden”, familien de Pascoal har opnået international anerkendelse for sin forskning i kaffedyrkning og en efterhøstproces i
verdensklasse kombineret med b
æredygtige principper for natur og mennesker.
 
Daterra Reserva
Los Mangos, Tolima, Colombia
 
SØD • FRUGTIG
 
Region: Planadas Tolima
Højde: 1.700-2.000 moh
Certificering: Økologisk
Kaffebønne: Bourbon og Caturra
Kopprofil: Klassisk sød kaffe i
mellemristning. God balance.
Noter: Lette frugtige noter.
Info: Tolima regionen ligger i Andesbjergene og er specialiseret i økologisk landbrug. Los Mangos er en sammenslutning af små familiebrug nær byen Planadas, der har fokus på økologi i dyrkning af især kaffe og mango.
 
Los Mangos
Senhora, øko, Brasil
 
HASSELNØD • POWER

Region: Cerrado
Højde: 1000 moh
Certificering: Økologisk
Arabicatype: Arabica Bourbon
Kopprofil: Kraftig kompleks kaffe.
Mellemristning.
Noter: Hasselnød.
Info: Single Estate kaffe fra Cerrado i Brasilien. Aguiar familiens farm er 100% økologisk og ligger 1.000 moh. i et mikroklima der er perfekt til økologisk landbrug.
 
Senhora
El Guatelon, Direct Trade, Guatemala
 
KARAMEL • POWER

Region: Santa Rosa
Højde: 1.700-1900 moh
Certrifcering: Direct Trade,
besøg januar 2015
Kaffebønne: Pache og Catuai.
Kopprofil: Sødmefuld klassisk helstøbt kaffe. Mellemristet.
Noter: Karamel, marcipan

Info: Klassisk farm der drives og ejes af familien Juarez. Leverer sikker kvalitet år efter år. El Guatelon ligger 2 timers kørsel øst for Guatemala City, hvor den sidste time er spændende grusvej opad.
 
El Guatelon
La Minita, Tarrazu, Costa Rica
 
SIRUP • CHOKOLADE

Aroma: Sødlige frugtnoter, mandarin, clean cup
Smag: Perfekt balance mellem syrlighed og dyb sødme
Mundfølelse: Fyldig med god tyngde
Eftersmag: Behagelig ren og dyb kaffesmag

Minita betyder lille guldmine. Plantagen er 300 ha og ligger i 1800 moh. Bill McAlpin har med stor viden og energi udviklet sin plantage til en af de højst respekterede i verden. I skyggen af omhyggeligt bevarede oprindelige træer og andre velegnede skyggetræer som Poro-træet, dyrkes arabica variteterne Caturra, rød og gul Catuaí samt Híbrido. I månederne december til februar håndplukkes de modne bær, hvorefter de gennemgår en unik efterhøstbehandling med talrige kvalitetssorteringer. Kun de bedste 25% af bønnerne godkendes til appellationen Single Estate La Minita. Vi har mellemristet bønnerne, hvilket giver en præcis og ren kaffesmag – Clean Cup. En af verdens absolut bedste kaffer!
 
La Minita
Kianjokoma, Kenya AA Top, Ngurueri

KENYA KOMPLEKS • VINØS

Kenya AA+ er bønner produceret af små familiebrug i det højtbeliggende Kianjokoma område omkring landsbyen Ngurueri i 1.700-1.900 moh på Mount Kenya. Et entusiastisk team af 680 familier dyrker i gennemsnit 300 træer i Murue kooperativet, der har fire vådmøller, hvor dagens friskhøstede kaffe først vådfermenteres og derefter tørres. Kaffen er mellem/mørkristet i profil, som forløser dens komplekse og vinøse smag. Intens Kenya aroma med en utrolig fylde og en markant syrlighed, der balanceres fint af den tunge sødme.
 
Kianjokoma
Herbazu, Direct Trade, Costa Rica
 
KAKAO • ORANGE

Region: West Valley
Højde: 1.600 moh moh
Certrifcering: Direct Trade.
Arabicatype: Villa Sarchi.
Kopprofil: Struktureret, sødmefuld med god fylde. Mellemristet.
Noter: Kakao og strejf af orange.
Info: Honeyprocessed kaffe fra
den prisvindende kaffefarmer
Manuel Barrantes og hans
micromill Herbazu.
Familiefarmen i West Valley ligger
2 timers kørsel vest for hovedstaden San Jose.
 
Herbazu
JAZ de Rio Coco, Madriz, NICARAGUA
øko

FYLDIG • SØDMEFULD

JAZ er en forkortelse for kaffekooperativet Jose Alfredo Zeledon, som ligger i 1.150 moh i det naturskønne San Juan de Rio Coco i bjergene i det nordlige Nicaragua. Kooperativet har i en lang årrække produceret kaffe, som udmærker sig blandt de 50 bedste kaffer i Nicaragua. Kooperativet drives af en stærk bestyrelse i konsensus med navnkundige Formand Edmundo Lopez i spidsen. JAZ anvender Caturra og Rød Bourbon. To Arabica kaffetræer som spiller dynamisk godt sammen. Vi har mellemristet bønnerne for at betone kaffens naturlige karakter: God fyldig kaffe med fløjlsblød syrlighed og noter af chokolade og karamel. Medium styrke.
 
Jaz de Rio Coco
Las Gravilias,Tarrazu, COSTA RICA
øko

MØRKRISTET • KRAFTIG

Fabrizio Marins farm ligger 1.500 moh ved landsbyen Frailes, der er indgangsporten til Tarrazu fra San Jose siden. Tarrazu er høje bjerge med et perfekt mikroklima til kaffedyrkning, ofte betegnet som værende for kaffen, hvad Bordeaux er for vinen. Las Gravilias er opkaldt efter Gravileas skyggetræerne, som sikrer tilpas sol og dermed høj kvalitet i kaffen. Man dyrker Arabica typen, Caturra. Under vores Direct Trade besøg var Fabrizio i gang med høsten, og hans mark var klart den mest frodige i området. Dejligt ved selvsyn at konstatere økologiens skønhed fra korn til kop. Kraftig fuldendt kaffe med sødmefulde frugtige toner.
 
Las Gravilias #Roberto
Rio Verde Bourbon, Sul de Minas BRASIL

FLØJLSBLØD • MILD

Rio Verde er Estate Coffees egen højtbeliggende mark med 30 år gamle Arabica Yellow Bourbon træer, kendt for deres sødmefulde kaffebønner. En klassisk kaffefarm hvor man dyrker kaffe på halvdelen af arealet, og resten anvendes til skov- og kvægdrift. Rio Verdes kaffetræer blev præmieret med udmærkelsen ‘Cup of Excellence’ i 1999. Vi har valgt at mellem/ mørkriste den vaskede Bourbon kaffe, så den får et fløjlsblødt og storladent udtryk i munden. Rio Verde har en delikat fylde, og dens uhyre fine aromaer henleder tankerne på ahornsirup, pecannødder og mørk chokolade.
 
Rio Verde
Espresso, Tres Flores, øko

FRISK • SØDMEFULD

Gourmet øko espresso komponeret af grønne bønner dyrket i Fairtrade-certificerede single coops, hvor farmerne daglig har fokus på kvalitet. Derfor betaler vi extra premium udover Fairtrade-tillæg. Mellemristet på espressoskalaen. Ren i smagen. Medium fylde, livlig og sødmefuld espresso kaffe. Espresso Tres Flores er perfekt til økologisk caffe latte. Kan også brygges på stempelkande som god kraftig kaffe. For at holde et konstant højt niveau, justerer vi løbende de kaffer, som indgår i Tres Flores Espresso.
 
Tres Flores
SWEET ESPRESSO

SØD • KRAFTFULD

Sødmefuld espresso med lav syrlighed, markant fylde og elegant bitter kaffenote.
Espressoen er bygget på Yellow Bourbon med pulped natural proces fra Rio Verde Estate i Sul de Minas, Brasilien. Bønne og fermenteringsproces giver stor sødme og en cremet fyldig kaffe.
Arabica Bourbon kombineres med kraftfuld kaffe fra Daterra farmen i Brasiliens Cerrado region og elegant højlandskaffe fra små familiebrug i det centrale Tarrazu , Costa Rica.
Espressoen profilristes i vores Loring rister fra Californien. Sweet Espresso giver også en dejlig cremet cappuccino og caffe latte.
 
Sweet Espresso
Julekaffe, Rio Verde, Brasil
 
SVESKER • MØRK CHOKOLADE
 
 
I år præsenterer Estate Coffee en gammel kending som vores julekaffe, nemlig Rio Verde fra Brasilien.

Bønnerne er af sorten Yellow Catuai der efter en nænsom håndplukning har gennemgået en Pulped Natural- fermentering.

Kaffen er en mørkristet, dyb og kraftig Brasil med noter af svesker og mørk chokolade.
 
Julekaffe
Chokolade Compagniet A/S | Brandstrupvej 10, 2610 Rødovre - Danmark