Bookmark and Share     Sitemap
 

Direct Trade

GOTT KAFFE BÖRJAR med god etik. Kaffet odlas i delar av världen, där levnadsstandaren är långt ifrån den svenska.

MED DIRECT TRADE® finns det inga mellanhänder. Vi har ett långsiktigt samarbete med kaffeproducenterna för att utveckla en produkt av högsta kvalitet. Detta samarbete skapar möjligheter för kaffeproducenter, kunder och kaffenjutare att möta varandra, utväxla erfarenheter och därmed bidra till att utveckla kaffekvalitén.

Med Direct Trade® är du som konsument garanterad följande: Vi avtalar ett dokumenterat pris med producenten, som alltid är minimum 25% över Fair Trades minimumspris. Vi besöker kaffeproducenten varje år för att skapa det bästa möjliga samarbetet.

DIRECT TRADE® är en ny enkel och precis certificering i Danmark. Estate Coffee var bland de första, som använder denna certificering, då Este Coffee har jobbat med under denna filosofi sedan företaget start. VI HAR UPPNÅTT CERTIFIERING på de flesta av våra Estate Coffees, de övriga arbetar vi på till nästa skörd. Alla avräkningsspriser på Estate Coffee uppfyller Direct Trade-kravet.

Vi ser kaffe som ett samarbete mellan odlare, rostare och bryggare.

COPENHAGEN ORGANIC 

Vi är stolta över att våra ekologiska kaffebönor är bland de bästa i Skandinavien. Vi har därför utformat en serie med färdigpackade. påsar för att ge vårt ekologiska kaffe mer fokus. Bönorna är rostade i små batcher på marknadens mest miljövänliga maskiner av vårt kunniga och prisbelönta team på Copenhagen Roaster. Som vanligt är det genomgående Arabica. Vi har ordnat certifiering och pappersarbete, du behöver bara ställa upp påsarna på hyllan.Sortimentet består av fyra sorters bönor som ger en bra bredd. 
 
5 punkter om Copenhagen Organic:

1. Kaffet är alltid eko-certifierat
2. Kaffet rostas i en energisparande rist av märket Loring Kestrel.
3. Varje påse innehåller en blend från olika plantage i samma land.
4. Kaffet är mellan- eller mörkrostat för att passa svenska smaklökar.
5. Rostningen anpassas alltid efter årets skörd för bästa aromutvekcling.

Se kaffet här!
 
 

Copenhagen Roaster


Copenhagen Roaster är namnet på vårt mikrorosteri som startades 2005. Rosteriet ligger i Köpenhamn

Vårt rosteri är dagligen bemannat med vår kompetenta rostmästare Mads Høgsted och hans duktiga medarbetare, men Claus Meyer och Søren Sylvest tar vägarna förbi så ofta som möjligt för att smaka kaffe och följa den övriga utvecklingen.

På Copenhagen Roaster rostar vi allt vårt Estate Coffee samtövrigt kaffe som säljs och levereras av Chokolade Compagniet. Allt kaffe rostas hantverksmässigt i små portioner. Kaffet rostas i vår klassiska Probat-trumrost samt i vår energisparande Loring Kestrell-rost.

Allt Estate-kaffe har sin egen särskilda rostningsprofil så bönan får fram sin ultimata smakpotential. Smaken är beroende av mikroklimat, arabica-sort, på vilken höjd kaffet odlats och hantering.

På rosteriet finns också vårt cupping-lab och espressolab. Där kontrolleras dels kvalitét och där hålls provningar, men de har också funktion som utvecklingslab för nya kaffesorter till våra kaffe-kunder som önskar ett eget kaffe.

.
Chokolade Compagniet A/S | Brandstrupvej 10, 2610 Rødovre - Danmark