Bookmark and Share     Sitemap
 

Chokoladejulekage med glimtende tranebær og appelsincreme

 
Chokoladejulekage med glimtende tranebær og appelsincreme
10 personer

Chokoladeballadekage
200 g Caraïbe 66%, hakket
200 g smør
250 g sukker
5 æg, let sammenpisket
1 spsk mel

Glimtende tranebær
1,5 dl vand
220 g sukker
100 g friske tranebær, skyllede

Hvid chokolade creme med appelsin
100 g Ivoire 35%
1 dl piskefløde
20 ml frisk appelsinsaft

30 g grønne usaltede pistacier, hakkede

Chokoladeballaden:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag i en rund form (22 cm i diameter) foret med bagepapir i 25 minutter ved 180 grader varmluft. Køl kagen af og lad den hvile tildækket i køleskabet natten over.

De glimtende tranebær:
Bring vand i kog med 150 g sukker i en gryde og lad det koge, indtil sukkeret er opløst. Lad det køle af i nogle minutter. Kom de skyllede tranebær i en skål og hæld sukkersiruppen over. Lad tranebærrene marinere i siruppen tildækket i køleskabet natten over.
Kort før servering af kagen, hæld tranebærrene over i en sigte, så siruppen løber fra. Lad tranebærrene tørre lidt der, og hæld imens det resterende sukker (70 g) i en skål. Rul fire-fem tranebær i sukkeret ad gangen og sørg for, at de er godt dækket af sukker. Læg dem på et stykke bagepapir og lad dem tørre lidt.

Hvid chokolade creme med appelsin:
Hak den hvide chokolade fint og kom den i en skål. Bring fløde og appelsin til kogepunktet i en gryde. Hæld det over den hvide chokolade. Lad det stå i ca. 2 minutter og rør derefter grundigt rundt, til du opnår en ensartet creme. Sæt cremen på køl i 2 timer, så den sætter sig lidt.

Fordel appelsincremen oven på chokoladekagen. Pynt med de glimtende tranebær og hakkede pistacier og server straks.
Chokolade Compagniet A/S | Brandstrupvej 10, 2610 Rødovre - Danmark