Bookmark and Share     Sitemap
 

SMAGSPROFIL OVERSIGT

Estate Coffees smags matrix viser i overskuelig og forenklet form kompleksiteten af de forskellige Single Estate kaffer.
Den vandrette akse udtrykker kaffens frugtighed og syrlighed medens den lodrette angiver kaffens kraft og fylde.
 
Ristningudtrykker slutristefarve på kaffen, udfra den individuelle Estate risteprofil på 12-16 min. Vi måler slutristefarven i Agtron, men gengiver den her fra 1-5: lysristet (1-2)-mellemristet (3-4)-mørkristet(5). Ristefarven kan anvendes som en indikation for Estate kaffens overordnede smag. En lysristet kaffe fremstår ofte livlig og mild, mens man i en mørkere ristet kaffe ofte oplever sødme og bitre toner.

Fylde eller ”krop” er udtryk for den oplevelse, kaffen giver i munden udover aromaen. Tyngde, viskositet og konsistens giver tilsammen et indtryk, som udtrykkes i tal: 1 er let, 3 er medium og 5 er tung. Vi garanterer for kvaliteten i fylden på alle skalatrin. Karakteren anvendes til at understøtte valget af kaffe i forhold til kundens præference og anvendelsessituation.

Syrlighed er betegnelsen for kaffens frugtige friskhed eller nerve, hvis man følger vinens terminologi.Kvantitet i syrlighed er ikke direkte relateret til kvalitet. Estates kvalitetskontrol har i udvælgelse af kaffen lagt stor vægt på kvalitet og aroma i syrligheden for kaffer på alle skalatrin. Valget af høj eller lav syrlighed i kaffens udtryk kan således bero på kundens temperament eller behov.

Smagsmatrix
 
 
Chokolade Compagniet A/S | Brandstrupvej 10, 2610 Rødovre - Danmark