Bookmark and Share     Sitemap
 

Guanaja kage

 
 
Guanaja kage med Dulcey creme og bagte blommer
4-6 personer
 
Chokoladebunde:
100 g Guanaja 70%
85 g smør
2 æg
70 g mel
100 g sukker
1 knivspids salt

Dulcey creme:
120 g Dulcey 32%
200 ml piskefløde

Bagte blommer:
200 g blommer, skåret i både
40 g rørsukker

Til pynt:
Dulcey perler

Chokoladebunde:
Smelt smør i en gryde og tilsæt chokoladen. Tag gryden af varmen. Rør rundt til chokoladen er smeltet. Køl lidt af. Pisk æg, mel, sukker og salt sammen i en skål. Tilsæt chokoladeblandingen og rør godt rundt til en homogen kagedej. Fordel dejen i 3 små smurte springforme (12 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 15 minutter. Køl kagerne af, inden de tages ud af formen.

Dulcey creme:
Hak chokoladen helt fint og kom den  i en skål. Bring piskefløden op til kogepunktet og hæld den straks over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter og rør da rundt med en dejskraber, til chokoladen er smeltet sammen med fløden. Dæk skålen godt til og lad den hvile på køl i 4-5 timer. Gerne natten over.

Bagte blommer:
Kom blommerne i et ildfast fad og drys med rørsukker. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 10-15 minutter, til de er dejligt møre.

Samling af kagen:
Pisk Dulcey cremen med en elpisker til let og luftig konsistens. Fordel 1/3 af cremen på hver bund. Placer bundene oven på hinanden og fordel de bagte blommer på toppen. Drys med Dulcey perler.
 
 
Chokolade Compagniet A/S | Brandstrupvej 10, 2610 Rødovre - Danmark