Bookmark and Share     Sitemap
 

Eddike/olie

Smag Claus Meyers temperamentsfulde og letbitre ekstra jomfruoliven olie fra Andalusien, som både har  "grønne" og frugtagtige elementer.
Eller brug frugteddikerne i madlavningen, både i det salte og søde køkken. Claus omtaler selv eddikerne som et krydderi.

Eddike/olie MEYERS Meyers olie, dressing og eddike
 
Vores fadlagrede æbleeddike er baseret på senthøstede Belle de Boskoop, Ingrid Marie og Pigeon æbler fra plantager på Askø og Lilleø. Når æblemosten er presset af æblerne, inddampes saften og tilsættes æbleeddike. Herefter lagres den på egetræsfade. Eddiken får et elegant fadpræg med toner af vanilie og karamel. Jo længere eddiken lagres i fadene, jo mere rund, mild og koncentreret bliver smagen.
 
Anvendelse: Eddiken kan bruges til salater, i dressinger - og som smagsgiver i supper og saucer samt til gastrik.
Balsamisk Æbleeddike 1 års
Vores fadlagrede blomme eddike er baseret på senthøstede danske Kirkes- og Sveskeblommer. Når blommesaften er presset af blommerne, inddampes saften og tilsættes sukker og æbleeddike. Herefter lagres den på egetræsfade. Eddiken får et elegant fadpræg med toner af vanilie og karamel. Jo længere eddiken lagres i fadene, jo mere rund, mild og koncentreret bliver smagen.
 
Anvendelse:
Eddiken kan bruges til salater, i dressinger  - og som smagsgiver i supper og saucer samt til gastrik.
Balsamisk Blommeeddike 1 års
Denne  olivenolie er fremstillet af fuldmodne, håndplukkede oliven af sorten Picual høstet i Jaen, Andalusien. Olivenfrugterne koldpresses senest 12 timer efter høsten, hvilket sammen med en høj hygiejnisk standard er medvirkende til oliens meget høje kvalitet.
Duften er delikat med noter af mandel. Smagen er temperamentsfuld, let bitter med både "grønne" og frugtagtige elementer.
 
Anvendelse:
Dryppes over ovnsyltede auberginer, langtidsbagte tomater, dampet fisk, appelsinsalat med honning og olivenolie, skalotteløgconfit, ovnstegte jordskokker, kartoffelpuré, vinaigrette, mayonnaise - gerne med ansjoser og kapers. Brug den til at legere pandesky, til at marinere, stege og braisere. Pasta, pesto, carpaccio, bruschetta, udover hummus, tzatziki, ned i nykogte rødbeder og til Gazpacho andaluz.
Olivenolie
 
Franskmændene har igennem hundrede år brugt gastrik til at få sovsen til at smage af mere.
Gastrik fungerer som et korset for saucens aromaer og gør det muligt at lave en fremragende sauce uden fedt. Den giver så at sige fonden/bouillonen og i den sidste ende saucen struktur, for det er sådan man oplever det når den flade smag og det evt. fedtet i saucen pludselig får modspil.
 
Når du tilsmager sovsen med gastrik skruer du op for sødme, bitterhed og friskhed. Tilsæt én teske af gange indtil du er tilfreds med velsmagsintensiteten.
Prøv også gastrik til glasering af kød, i sammenkogte retter og dressinger, til blåskimmelost og i dessertkøkkenet.
Gastrik
Vores balsamiske eddike fremstilles af familievirksomheden Giuseppe Giusti i Modena (etabl. 1605). Udgangspunktet er lokale, senthøstede druer, hvis most henkoges under omrøring på lavt blus i store kar. Den nu koncentrerede druemost tilsættes vineddike og lagres min. 3 år på fade af bl.a. eg og kastanjetræ, hvorefter den tappes som "Aceto Balsamico".

Anvendelse:
Brug balsamico f.eks. i dressinger og marinader. Hæld den udover tynde skiver oksekød, brug den i kyllinge- eller tomatsalat, gerne med mozzarella, eller giv den til en omelet. Balsamico og fintrevet parmesan varmet op sammen i vandbad til en salsa imperiale, er en raffineret sauce til lyst kød og grøntsager.
Prøv også balsamico på jordbær sammen med rørsukker og sort peber, eller indkogt til gedeost eller over vanilleis
Balsamico
Kombination af frisk og inddampet saft fra Stevns kirsebær, et af vore allermest aromatiske bær, giver denne eddike udtalte frugtnoter, en enorm fyldighed og en meget behagelig sødme. Syrenivaeauet er lidt lavere end i traditionelle eddiker.
 
Anvendelse:
Brug kirsebæreddiken i marinader og til at give wokretter, supper, saucer og vinaigrette karakter og friskhed.
Særligt velegnet til mørke bær i desserter og til grøntsager som rødkål, rødløg og rødbeder samt til alle former for vildt, lam, oksekød, ænder og gæs.
Kirsebær Eddike
Kombinationen af frisk og inddampet æblemost giver denne eddike udtalte frugtaromaer, en stor fyldighed og en meget behagelig sødme.
 
Anvendelse:
Brug æbleeddiken i marinader og til at give wokretter, supper, saucer og vinaigretter karakter og friskhed. Særlig velegnet til kalv, fjerkræ, svin, vildt, fisk og skaldyr. Ideel til grøntsager.
Æbleeddike
Hyldeblomsteddiken kan bruges året rundt i alle de retter hvor man alternativt ville have brugt lyse eddiker. Den er særligt fremragende i retter der har rødder i det danske køkken.
 
Anvendelse:
Brug hyldeblomsteddiken til at give wokretter, supper, saucer og vinaigretter karakter og friskhed. Kog panden af eller braiser med den. Mariner fisk og fjerkræ. Brug den i sommerens salater og når du sylter agurker, majroer eller rabarber. Prøv den med spidskål, nye løg, løvstikke, svampe eller majroer. Brug den også i dessertkøkkenet.
Hyldeblomst Eddike
Æblecidereddiken kan bruges året rundt i alle de retter hvor man alternativt ville have brugt lyse eddiker. Den er særligt fremragende i retter der har rødder i det danske køkken.
 
Anvendelse:
Brug æblecidereddiken til at give wokretter, supper, saucer og vinaigretter karakter og friskhed. Kog panden af eller braiser med den. Mariner fisk og fjerkræ. Brug den i sommerens salater og når du sylter agurker, majroer eller rabarber. Prøv den med spidskål, nye løg, løvstikke, svampe eller majroer. Brug den også i dessertkøkkenet.
Æblecider eddike
Chokolade Compagniet A/S | Brandstrupvej 10, 2610 Rødovre - Danmark